statystyki

Kto powinien dokonać pomiarów czynników szkodliwych w hali magazynowej

autor: Maciej Ambroziewicz12.02.2015, 10:28
Maciej Ambroziewicz specjalista ds. bhp

Maciej Ambroziewicz specjalista ds. bhpźródło: Dziennik Gazeta Prawna

Ostatnio w jednej z hal magazynowych, w której pracują nasi pracownicy, ustawiono kartony na paletach z oryginalnie zapakowanymi substancjami chemicznymi. Nie są to nasze substancje, ponieważ tylko wynajmujemy powierzchnię magazynową innej firmie. Pracownicy, którzy pracują w tej hali, skarżą się na uciążliwy (dość specyficzny, cytrynowy) zapach, a także kaszel po kilku godzinach przebywania w hali. Czy pracownicy mogą pracować w takich warunkach?

EKSPERT RADZI


Pozostało 89% tekstu

Prenumerata wydania cyfrowego

Dziennika Gazety Prawnej
9,80 zł
cena za dwa dostępy
na pierwszy miesiąc,
kolejny miesiąc tylko 79 zł
Oferta autoodnawialna
KUPUJĘ

Pojedyncze wydanie cyfrowe

Dziennika Gazety Prawnej
4,92 zł
Płać:
KUPUJĘ
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Polecane

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Polecane